Ensiapukortin voimassaolo

Ensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta kerrallaan. Syy pätevyyden vanhentumiseen on se, että oikea toiminta unohtuu ajan kuluessa. Ensiaputilanne voi olla stressaava tilanne, ja kun henkilö ei muista miten ensiaputilanteessa tulee toimia, ensiaputoimenpiteet voivat jäädä tekemättä.

Ensiapukoulutuksia on eri pituisia. 4 ja 8 tunnin ensiapukoulutuksia kutsutaan hätäensiapukursseiksi tai ensiavun kertauskursseiksi. Nimitys "hätäensiapukurssi" johtuu siitä, että pienempiriskisillä työpaikoilla saatetaan kouluttaa henkilöstöä vain 4 tai 8 tunnin ensiapukursseilla, eivätkä henkilöt välttämättä suorita 16 tunnin pituista niin sanottua ensiavun peruskurssia. Lyhyet, 4 tai 8 tunnin mittaiset koulutukset antavat valmiudet nimensä mukaisesti hätäensiaputilanteisiin. Edellä mainitut kurssit voivat toimia myös "kertauskurssina", jolloin 4 tai 8 tunnin hätäensiapukurssilla kerrataan 16 tunnin peruskurssin pätevyys. Joillakin työpaikoilla edellytetään 16 tunnin pätevyyttä, mutta tällöin henkilön ei tarvitse joka kolmas (3) vuosi uusia koko koulutusta, vaan kertaukseksi sopii 4 tai 8 tunnin hätäensiapukoulutus (huom! mikäli 16 tunnin peruskurssi ei ole ehtinyt vanhentua!). Edellä mainitun kertauksen voi tehdä vain kerran, jonka jälkeen henkilön tulee käydä 16 tunnin peruskurssi uudelleen.
Toisin sanottuna, joka toinen kerta riittää lyhyempi kertauskoulutus ja joka toinen kerta koulutus käydään kokonaisuudessaan uudelleen.

Safedo tarjoaa useita erilaisia tapoja suorittaa ensiapukoulutuksen:
- Perinteisesti luokkamuotoisena lähikoulutuksena,
- Webinaarimuodossa, jolloin koulutettava ja kouluttaja ovat samanaikaisesti päätteen ääressä,
- Yhdistelmäkoulutuksena, jossa koulutettava harjoittelee teorian (50% kurssista) verkossa omaan tahtiin ja käytännön harjoitteet (50% kurssista) paikan päällä, tai
- Puhtaasti verkossa omaan tahtiin

Kaikilla edellä mainituilla suoritustavoilla voit suorittaa joko hätäensiapukurssin/kertauskurssin tai ensiavun peruskurssin (16 t) ja saada pätevyyden voimaan. Mikäli sinun aiempi 16 tunnin pätevyys ei ole ehtinyt vanhentua, voit ladata kuvan kortista palveluumme, jolloin luemme sen hyväksi ja saat kertauskoulutuksen suoritettuasi kortin jossa toisella puolella on merkintä 16 tunnin pätevyydestä ja toisella puolella merkintä suoritetusta kertauskoulutuksesta.

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään valitsemaan sopivan koulutuksen!


Safedo Oyj
Leväsentie 2, 70700 KUOPIO
Puh: 010-279 2606 (ma-pe 8.00 - 16.00)
kurssit@safedo.fi